Sört a levesbe!

Igen. Nem tévedés. Ha valami nagyon finomat akartok enni így télen, nem kérdés, hogy ezt mindenképpen ki kell próbálni.

Sokan gondolják, hogy a francia hagymaleves elkészítése macerás dolog.  Ez persze nem így van. Az egyik legegyszerűbb, és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető ételről beszélünk. Mi a főzéshez Rizmajer fekete sört használtunk, de

Ami kell hozzá: 3-4 nagy fej vöröshagyma,5 dkg vaj, 2 dl. barna sör, fél liter víz, 5 dl víz, 2 leveskocka, só, bors, reszelni való sajt, kenyér.

Elkészítés:  Hevítsük fel a vajat, majd a nagyobb darabokra szeletelt hagymát tegyük a fazékba. Öntsük fel a barna sörrel, és lassú tűzön addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Ezután öntsük fel a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a leveskockákat. Ha felforrt, kisebb lángon főzzük még 15-20 percig.

A megpirított kenyérszeleteket kenjük meg finoman vajjal, halmozzunk a tetejére reszelt sajtot és tegyük az előmelegített sütőbe, hogy megolvadjon a tetején. Tálaláskor szedjük a levest tálkákba, majd helyezzünk rá pár darab sajtos kenyérszeletet. Az ínyencek a leves tetejére tehetik a maradék sajtot is.

 

Facebook Kommentek