Már akkor is népszerűbb az étel, ha csak hisszük, hogy természetes

Olyan óriási a kereslet a természetes alapanyagokból készülő ételek iránt, hogy már a puszta tudat, hogy biotáplálék van a tányérunkban is népszerűvé teszi azt.

Főként a nőket és az időseket érdekli a forrás, amelyből mindennapi betevőjük származik. Hiába azonban a lelkesedés, a fogyasztók többsége nincs tisztában azzal, hogy melyek is azok az ételek, amelyek jók tesznek nekik: sokan hiszik például, hogy a müzliszeletek és a gyümölcslevek nem csupán jót tesznek, de ráadásul természetes alapanyagokból is készülnek.

„Érdekes, hogy ahány tanulmányt csak nézünk, mindegyikből látszik, hogy a természetes vagy épp annak gondolt élelmiszert mindenki egészségesebbnek tartja” – fogalmaz a kutatást vezető Michael Siegrist, a Zürichi Egyetem munkatársa. A szakember és csapata 72 tanulmányt elemzett a témában, amely összesen 85 ezer résztvevő válaszait foglalta magában.

A természetes étel minden csoport számára vonzóbb, ennek megfelelően finomabbnak is tűnik. Főként az idősebb generáció tagjai és a nők számára fontos ez a tényező, és nem túl meglepő módon az organikus ételek szerelmesei is fontosnak tartják, hogy az asztalukra kerülő étel természetes legyen. Az anyag a Trends in Food Science & Technology című szaklap friss számában került publikálásra.

 

Forrás: Medipress

Facebook Kommentek