Nagyobbak az angol nők mellei, mint korábban

Az átlagos angol nő melle a megváltozott étrend és a sportosabb életmód következtében változott.

Míg a 60-as években a 34B-s (75B) mell számított átlagosnak, a 70-es években pedig a tipikus nő 34C-s (75C) kebleket hordott, a 80-as és 90-es évekre az átlagméret 34D és 34DD-re (75D) növekedett.

Hogy hogyan lett a szerény 34B-ből (európai jelzéssel 75B) a gömbölyded Kim Kardashiant idéző 36DD (80E)? Nos, a Bluebella fehérneműgyártó cég jóvoltából készült kutatás épp erre a kérdésre kereste a választ. Felfedezték ugyanis, hogy 50 év alatt a váll szélessége és a kosárméret egyaránt növekedett, méghozzá igen jelentősen.

Sokat számít az is, hogy a plasztikai sebészet a 80-as években jelent meg, és akkor kezdtek el a nők igazán nagy keblekre vágyni. Ugyanakkor a megváltozott étkezési szokások és térfogatnövekedéshez vezettek: kevesebben éheznek a fejlett világban, és több a kórosan túlsúlyos ember is, ami jelentősen megdobja a statisztikát.

„Elég Jane Fonda 34B-s melleit 1967-ből összevetni Kim Kardashian sebészkés által méretesre szabott 36DD-s dekoltázsával, és máris láthatjuk: az elmúlt ötven évben több változás történt e téren, mint korábban bármikor” – mondja a Bluebella vezérigazgatója, Emily Bendell.

 

 

Forrás: Medipress

Facebook Kommentek