Van megoldás az inkontinenciára

Számos nő életében okoz kellemetlenséget az akaratlan vízelvezetés. Nem szabad engedni, hogy az inkontinencia félelemet ébresszen bennünk, máskülönben rontja az életminőséget, pedig létezik hatékony megoldás a problémára.

Az inkontinencia felmerülésekor sokan inkább magányba burkolódznak, kerülik a szociális viselkedést, mert félnek a „balesetektől”. Ugyanakkor az így kialakuló elszigeteltség rendkívüli mértékben képes megtépázni az érintettek lelki világát, és a korábban aktív, életvidám emberekből is szorongást, depressziót válthat ki.

A nem megfelelő problémakezelés a párkapcsolatra is kihatással lehet, különösen olyan esetekben, mikor az inkontinenciával küzdő nő a szégyenérzet miatt nem vállalja fel betegségét párja előtt.

A legelső lépés, hogy merjünk beszélni az inkontinenciáról! Szeretteink, közeli családtagjaink megértőek lesznek a problémánkkal kapcsolatban, ami nagyban csökkenti az érzelmi terheket, egyben segít megelőzni a feleleges félreértéseket, konfliktusokat.

Ezután érdemes felkeresni egy szakembert, akinek a segítségével visszatérhet életünk a normális vitelébe. Bármi legyen ugyanis a vizelettartási nehézségek kiváltó oka, mindig lehet tenni a panaszok enyhítéséért.

A továbbiakat itt olvashatják!

Forrás: Házipatika.com

Facebook Kommentek