Okosan stresszhelyzetben

Fotó: Pixabay

Lefagysz stressz hatására? Bármilyen fontos is lenne, de nem tudsz úgy reagálni, ahogyan szeretnél? Az az érzésed támad, mintha hirtelen pofon vágnának, aztán hirtelen csak feltörsz a nyomás alól, és az elméd száguld tovább, de mégsem tudod, mit fogsz reagálni? Csak csinálod ösztönből és sodródsz az árral. Voltál már te is ilyen helyzetben, ugye?

Természetesen ez csak akkor történik meg amikor kiválóan kellene teljesítenünk, de túlizguljuk a dolgot. Ha veled is megesett már ez a szituáció, akkor van egy jó hírünk a számodra: az emberek stresszhelyzetbe általában sokkal okosabbak- írja az Independent.

A tanulmány elkészítéséhez 85 résztvevő segédkezett. Nagyrészt trükkös matematikai és szövegértési kérdésekkel tesztelték őket. A feladatokat különböző, egyre súlyosabb nyomás hatására kellett teljesíteniük.

Az eredmények azt tükrözik, hogy a memória kapacitásunkat befolyásoló nyomás, inkább csak kismértékben hat agyi tevékenységünkre. Ezért jelentéktelen a negatív hatása teljesítőképességünkre nézve.

 

 

Forrás: Independent

 

 

Facebook Kommentek