Napvédelem és hidratálás

Fotó: Pexels

Nyáron a napsütés minden egyes pillanatát próbáljuk kiélvezni, hiszen nem csupán a közérzetünkre van pozitív hatással, de a szervezetünkre is. Ekkor sem szabad azonban megfeledkeznünk a megfelelő bőrápolásról, hiszen a napsugaraknak nem csak jótékony hatásuk van.

A Napnak komoly szerepe van a bőröregedésben: a napsugarak olyan folyamatokat aktiválnak a bőrben, melyek negatívan befolyásolhatják a kollagén termelését. Ennek következtében a bőr veszít rugalmasságából, továbbá olyan sérülések keletkezhetnek a bőr felső rétegén, melyek akár rákhoz is vezethetnek. Épp ezért lényeges, hogy mindig megfelelő faktorszámú nappali arckrémet, illetve alapozót használjunk. Természetesen testünk többi részét is védenünk kell.

Mindig használjunk napvédő krémet! Ajánlott olyat választani, amit könnyen el tudunk oszlatni a bőrünkön. Ezek lehetnek könnyed állagú fényvédő tejek vagy zsírmentes spray-k.

Bőrünk az állandó napsugárzás hatására enyhén megvastagszik, így érdemes heti egyszer vagy kétszer gyengéden, egy bőrradír segítségével eltávolítani az elhalt hámsejteket. Napozás vagy strandolás után se feledkezzünk meg bőrünk ápolásáról. Mindig mossuk le a klórt és a sót a testünkről, majd kenjük be magunkat egy napozás utáni krémmel, mely hűsíti és nyugtatja az igénybe vett bőrt. A szemhéjunk és az ajkunk is rendkívül érzékeny. Előbbire kenjünk egy könnyed és hidratáló szemkrémet, utóbbira pedig ajánlott egy 30-as faktorszámú szájbalzsam használata.

Facebook Kommentek