Mire is jó a fokhagyma, zsurló és a hársfa?

A lerakódott koleszterin oxidációja is szerepet játszik a fokhagyma antioxidáns hatásától, aminek segítségével nem alakulnak ki nagy jelentőségű plakkok. A fokhagymát és készítményeit arteriosclerosis és a következtében fellépő tünetek, mint a magas vérnyomás, szédülés, koncentrációs zavarok, fejfájás, alvászavarok, illetve agyvérzés, szívinfarktus megelőzésére és infarktus után használják.

Fokhagyma

A gyógyászatban a fokhagyma tönk alatti részét használják fel, amit kívül fehér, hártyás buroklevelek ölelnek körbe. Ez alliint és allináz enzimet, allitiamint tartalmaz.

Az alliin az ép hagymasejtekben szagtalan, a sejtek sérülése esetén viszont az allináz enzim hatására az alliin más kéntartalmú vegyületekké alakul át, amelyek a fokhagyma jellegzetes szagát adják – írja az egészségkalauz.hu.

A továbbiakat itt olvashatja!

 

Forrás: Egészségkalauz

Facebook Kommentek