5 kérdés egy friss vállalkozónak

A fotó illusztráció!

 Ez itt kérem egy sorozat első része. Egy hosszú beszélgetésből kicsippentett pár mondat. 

Anna 51 éves. Budapesten él egy apró, de nagyon szép albérletben. Régebben sokat sportolt, aztán kimaradt jó pár év. Most ismét rója a köröket a Margitszigeten. A válása után sok mindenen változtatott, többek között alkalmazottból vállalkozó lett.

-Gyorsan túl teszed magad a fájdalmas időszakokon?

-Az apróságokon szinte 1-2 órán belül, de gondolom a nagyobb kaliberű problémákra gondolsz. Persze. Nincs időm vacakolni. Pár napos lábadozás után viszonylag gyorsan kell felállnom, mert az önsajnálat nem vonhatja el a figyelmemet a munkámról, hiszen ebből élek. Egyedül a válásom volt, amit nagyon nehezen dolgoztam fel. Szerintem a mai napig kérdéses, hogy egyáltalán sikerült-e.  De most, hogy hangosan kimondom, azt hiszem. (nevet)

-Mit jelent neked a hely, ahol élsz? 

-Az országomat szeretem. Nagyon. Felmerült ugyan  pár éve, hogy külföldre megyek, mert lett volna egy jó munka, de úgy döntöttem, hogy nem mozdulok. A régi lakásunkat megvehettem volna, de túl sok volt az emlék. Nem rég vettem egy lepukkant parasztházat, ami szerelem volt első látásra. Elképzelhetetlenül vacak állapotban van. Én kellek neki, ő pedig nekem. Ha ott vagyok és javítgatom, akkor mindent elfelejtek. Ápolja a lelkem a fizikai munka, utána pedig a gyönyörködés, hogy egyedül mi mindenre vagyok képes. És persze, hogy milyen csodás a természet.

-Nehéz döntés volt, hogy vállalkozóvá kellett válnod?

-Nem. Viszont hirtelen döntés. Persze azt nem mondom, hogy nem voltak álmatlan éjszakáim. Egyedül belevágni egy olyan dologba, nem túl fiatalon, amit addig alkalmazottként csináltam… de úgy néz ki sikerült megállni a talpamon. Na jó! Kell, hogy vigyen előre a lendület akkor is, ha nem minden alakul a legjobban. Már tudom, hogy nem szabad feladni. Minden új nap, egy új lehetőség.

-Érdekel a politika?

-Most éppen igen, bár szerintem mindenkit érdekel, hiszen nem lehet nem észrevenni dolgokat.  Már nem kapcsolom ki a tévét, ha erről van szó benne.

-Mi a kedvenc mondatod manapság?

-Csak egy szó: visszatértem!

Facebook Kommentek