Falusi üdülés Ausztriában

Lássuk, mi az az 5 dolog, amit semmi esetre sem szabad kihagyni egy Ausztriában töltött falusi üdülés alkalmával.

Csodás alpesi környezet, zöldellő rétek és a kellős közepén egy csinos kis gazdaság. Az ausztriai falusi szálláshelyek a Boden-tótól egészen a Fertő tóig képeskönyvbe illő, idilli környezettel várják a felüdülni vágyókat. A falusi üdülés alkalmával a pihenési és aktív kikapcsolódási lehetőségek széles választékából válogathatunk. Legyen szó akár egy kis lustálkodásról az almafa alatt található nyugágyban, akár egy izgalmas traktorozásról – a következő öt dolgot mindenképp ki kell próbálnunk egy ausztriai falusi üdülés alkalmával.

 

Vegyünk részt a falusi gazdaság életében!

Fitneszstúdió helyett ragadjunk villát és segítsünk szénát pakolni, vagy sportprogram helyett szüreteljünk cseresznyét. A házigazdák egészen biztosan örülnek a segítő kezeknek az istállóban és a kertben egyaránt. Mi pedig garantáltan meglepődünk, milyen szórakoztatóak is ezek a tevékenységek. Ki feji meg a tehenet vagy ki hozza be a tojásokat a tyúkólból? És még Mirkót, a pónit is meg kell etetni… A gyermekek az elvégzett munka után még egy oklevelet is kapnak, nekünk szülőknek pedig jár a házi készítésű sonkából, lekvárból és joghurtból álló ízletes uzsonna.

 

 

 

 

Szénavirágfürdő

A falusi gazdaságban vagy az alpesi menedékháznál töltött nap számtalan élményt tartogat. Mivel azonban az üdüléshez a kikapcsolódás is hozzátartozik, mindenképp iktassunk be a programba egy pihentető és regeneráló szénvirágfürdőt. A kis zsákocskákba csomagolt, szárított szénavirággal teli fürdő méregtelenítő hatással bír és nagyszerűen lazítja az izmokat egy kiadós túrázás után. Ilyen egy tökéletes üdülés. A gyermekeknek erről talán más a véleménye: nekik az istállóban felhalmozott széna alakul át pillanatok alatt trambulinná. És már kezdődhet is az ugrálás. Így mindenki a maga módján élvezheti a széna jótékony vagy éppen szórakoztató hatását. Egy ausztriai falusi üdülés alkalmával mindenki megtalálhatja a számítását – a szívélyes vendégszeretet és a családbarát jelleg pedig garantált.

 

Alpesi legelők és menedékházak

Egy ausztriai falusi üdülés alkalmával az alpesi rétek világát is megismerhetjük. Számos gazdaságnak van ugyanis alpesi legelője és menedékháza, amelyet felkereshetnek a vendégek. A tehenek és a rájuk felügyelő pásztorok itt töltik a nyarat. Ezek az alpesi gazdaságok fekvésüknek köszönhetően ideális célpontot jelentenek egy hegyikerékpáros kiránduláshoz vagy egy élményteli túrázáshoz. Az impozáns panoráma és a csodás természet garantált. A kalóriaveszteséget pedig egy ízletes uzsonnával pótolhatjuk. A hegyi levegőn talán még jobban ízlik a friss író és a sajt.

 

Forrás: press.austria.info

 

Facebook Kommentek