Kutatások támasztják alá, hogy melyik a legnehezebb szakítás

Két fél elválása, vagyis a szakítás nem egyszerű dolog. Biztos emlékeztek ti is egy-egy szétválásra, amit máshogyan dolgoztatok fel. Más tempóban, más érzelmi kirohanásokkal, mélyebb vagy felszínesebb bánatba merüléssel. Márpedig ennek tudományos oka van.

Megnyugtatlak, ez teljesen normális, ha valaki máshogyan dolgozza fel a szakítást, mint előtte. A Cornell egyetem kutatói rájöttek arra, hogy ennek pszichológiai okai vannak. A kutatás eredményei alapján azt lehet mondani, hogy a legrosszabbul és legnehezebben egy másik személyért történő szakítást éli meg az ember. Ez nem is csoda, hiszen ebben a helyzetben az önbizalmad sokkal nagyobbat sérül, mint bármikor máskor – írja a joy.hu. Ráadásul kimutatható, hogy ezek után sokkal jobban fogsz tartani attól, hogy valamikor ez megismétlődik.

A kutatás másik eredménye, hogy hasonlóan fájdalmas szakítást élhetünk át akkor, hogyha nem tudod, hogy miért szakítottak veled. Ha pedig a későbbiekben ez mégis kiderül, az még inkább meghosszabbítja a szakítás kiheverésének az idejét.

Forrás: Joy.hu/HRGlobe

Facebook Kommentek