Online mesterkurzust indít Spike Lee filmrendező

Fotó: YouTube

A modern fekete filmművészet egyik legfontosabb alkotója több mint kéttucatnyi hírességhez csatlakozott, akik a MasterClass platformon vezetnek online mesterkurzusokat, először osztja meg tudását egy online oktatóprogramban – adta hírül csütörtökön a Variety.com.

A rendező csaknem három évtizede tanít már filmkészítést. Jelenleg ő a New York-i Egyetem posztgraduális filmes képzésének művészeti igazgatója. 1993-ban kezdett tanítani az egyetem filmes karán, előtte a Harvardon is vezetett egy filmes kurzust.

“Nincs abszolút igazság a filmkészítésben, és nem csak egyetlen út vezet a filmezéshez. Harminc év alatt tanultam olyan dolgokat, amelyeket át tudok adni. Azért tanítok ezen a mesterkurzuson, mert a New York-i Egyetemen tartott óráimra csak kevesen jutnak el, tehát ez egy lehetőség számomra, hogy annyi emberrel oszthassam meg, amit tanultam, amennyivel csak lehet, függetlenül attól, hol tartanak filmes pályafutásukon” – fogalmazott közleményében.

Spike Lee eddigi pályafutása alatt nagy stúdiófilmeken és mikroköltségvetésű független filmeken is dolgozott forgatókönyvíróként, rendezőként, producerként és színészként. Jelentős kulturális hatású filmjei között szerepel a Szemet szemért, a Malcolm X, a Négy afroamerikai lány és a Rekviem a hurrikánról. Kritikai és közönségsikert aratott A belső ember, Az utolsó éjjel és A komédia királyai című filmje is. Mostanában forgatta a Netflix számára a She’s Gotta Have It-sorozat első évadát.

 

Forrás: MTI

Facebook Kommentek