Vásznon Alice és a Csodaország

Fotó: Facebook

18 ország művészeinek az alkotásait gyűjtötték össze az Alice Csodaországban témában, melyek kiállítás keretében, a Deák 17 Galéria It’s Always Tea-Time címmel lesznek megtekinthetők.

Maga az ötlet 2014-ben fogant meg: egy észt kurátornak, aki maga is illusztrátor, kerek születésnapja közeledett, de mivel a barátai szanaszét élnek a világban, lehetetlen vállalkozás lett volna egy asztal köré ültetni őket. Ezért úgy döntött, hogy meghívja őket egy csésze teára, ám a teázást egy tárlat formájában valósítja meg.

Később kiderült, hogy Alice-nak is szép kerek évfordulója van, ugyanis 150 év telt el a könyv első kiadása óta. Ebből következett, hogy a közös teázást Alice-nak fogják elnevezni.

A kiállításon a 18 ország 72 művésze, köztük Holló Anna, Rofusz Kinga és Szegedi Katalin is beküldte munkáját. Az alkotásokat kimondottan erre az alkalomra késíztették az alkotók, a kurátor és Alice születésnapjára.

A képeken Alice mellett felbukkan a Kalapos, a Szívkirálynő, Vigyori úr, az elmaradhatatlan nyúl és sokan mások.

A sokszínű anyag 2015 szeptemberében az Észt Gyermekirodalmi Központban mutatkozott be. Budapestre Riga, Berlin Gdansk és Varsó után érkezik, innen Oxford felé veszi az irányt.

A kiállítás az Észt Tervezőgrafikusok Szövetsége, az Észt Kulturális Alap és az Észt Gyermekirodalmi Központ támogatásával jött létre, a magyarországi bemutatkozást az Észt Intézet szervezte a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériával együttműködésben.

 

Forrás: Fidelio

Facebook Kommentek