Viharos hétre számíthatunk, de nem lesz hideg

eső
Fotó: Pixabay

A hét közepén igen zord időben lehet részünk. Szerdára már figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A mai napon gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Az északnyugati szél napközben élénk lesz, szélerősödésre zivatarok környezetében és néhol a középső területeken számíthatunk. A nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között valószínű.

Kedden a sok napsütés mellett kezdetben gomolyfelhős idő várható, majd késő délutántól észak felől egyre több és vastagabb felhő érkezik.  A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, zivatar. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul. Az OMSZ szerdára a nagy mennyiségű eső és a viharos szél miatt figyelmeztetést is kiadott.

Csütörtökökön hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, de továbbra is sok lesz a felhő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Pénteken a Dunántúlon inkább gomolyfelhős, napos idő várható, másutt a változó felhőzet mellett általában több órára kisüt a nap. Elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északias szél megélénkül, szélerősödés csak zivatar környezetében valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

 

(OMSZ)

Facebook Kommentek