Újdonságokkal indul a Filmalap Fast Forward Program új évada

Fotó: Pexels

A Filmalap Fast Forward Programjának szervezésében tíz filmes szakterület nemzetközi képviselői tartanak ingyenes képzéseket és workshopokat a magyar filmeseknek és pályakezdőknek egyaránt.

A hazai kínálatból hiányzó képzési programoknak köszönhetően a résztvevők megismerkedhetnek és gyakorlati tudást sajátíthatnak el a filmszínészet, a zeneszerzés, a marketing dizájn, a közösségi média, az európai koprodukció, a gyerekfilm forgatókönyvírás, a transzmédia, a filmterv prezentáció, azaz a „pitching”, a zene- és a filmipar metszéspontjai, valamint sound design területéről – írják.

Szeptember 8-án a Budapesti Klasszikus Film Maraton díszvendégeként érkezett hazánkba és tartott előadást a „Blockbustertől a művészfilmig” címmel Udo Kier. A világhírű német színész hat évtizedes pályája során a legnagyobb rendezőkkel dolgozott együtt Fassbindertől, Bódy Gáboron át Gus van Santig és Lars von Trierig kultikus mozifilmekben.

A legnépszerűbb és legbátrabban kísérletező zeneszerzőként számon tartott Michael Nymannal szeptember 10-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban Michael Loebenstein, az Osztrák Filmmúzeum igazgatója fog beszélgetni „Hang-Kép-Történelem – Michael Nyman, a zeneszerző és a filmkészítő” címmel. A cannes-i Arany Pálmával és három Oscar-díjjal jutalmazott Zongoralecke és számos felejthetetlen Peter Greenaway-film zenéjét jegyző Nyman nem csupán zeneszerzőként tekint magára, hanem filmesként is – kifejezett szándéka, hogy budapesti előadása során a közönség ebben a szerepében is megismerhesse.

 

(Médiapiac)

 

Facebook Kommentek