Levegőtisztító virágok a lakásban

A NASA korábban végzett egy kutatást, és kiderült, melyek azok a szobanövények, amik a leghatékonyabban tisztítják a levegőt. A következőkben róluk lesz szó.

Rengeteg az emberre ártalmas anyag a házban, lakásban, amik ellen nehéz védekezni. Vannak azonban olyan természetes módszerek, amelyek nemcsak megszűrik ezeket a káros anyagokat, de emellett feldobják a lakásunkat, természetes környezetet varázsolva otthonunkba. Olyan virágokról, növényekről lesz szó, amelyek nem csak dekoratívak és esztétikusak, de levegőtisztítók is.

Itt olvasható azoknak az anyagoknak a listája, melyek károsak lehetnek az emberre:

– Triklóretilén: kis mennyiségben altató hatású, nagy mennyiségben mérgezést okozhat. Régebben oldószerként és ruhaneműk tisztítására használták.

– Xilol: Lakkok, festékek, ragasztók és rovarirtószerek összetevője lehet. Közvetlenül belélegezve az agyat és az idegrendszert károsítja.

– Formaldehid: a szmog egyik összetevője, mérgező és rákkeltő hatású.

– Benzol: oldószerek, gyógyszerek, festékek és növényvédő szerek előállítására használják. Erősen mérgező, növeli a rák és egyéb betegségek kockázatát.

– Ammónia: mosásnál, festésnél, folttisztításnál, gyógyszerként és műtrágya-előállításnál használják. Maró és mérgező hatású.

 

A továbbiakat itt olvashatják!

 

Forrás: femcafe.hu

Facebook Kommentek