Ronda férfiak, boldog kapcsolat?

A vonzó nők és a közepes kinézetű pasik alkotják a legjobb párt – a kutatások szerint. A Floridai Állami Egyetem kutatói 223 nemrég házasodott páron végeztek felmérést. A vizsgálat fő kérdése az volt, hogy milyen összefüggések vannak a boldogság és a szépség, valamint a fogyókúrázás között – írja a 24.hu

A Science Direkt szaklapban közölt kutatás egyik legfontosabb és legérdekesebb eredménye: ha a feleség jobb nő, mint amennyire jó a pasi, akkor valószínűbb, hogy boldog a házasságuk.

Mi erre a magyarázat? Ha férj tisztában van azzal, hogy nálánál küllemileg magasabb kategóriájú nőtt vett el, akkor a férfi mindet megtesz, hogy a nőt megtartsa maga mellett, kielégítse párjának minden kívánságát. És hát mondani sem kell, nincs nyugodalmasabb élete egy férfinak, mint mikor a nő kiegyensúlyozott és boldog.

Ellentétes esetben már más a helyzet. Ilyenkor a nő nyomást érez, hogy változtasson magán, hogy a férje vonzóbbnak találja őt. Ekkor megpróbál kevesebbet enni, hogy rendben legyen az alakja, viszont ez akár evészavarok és depresszió kialakulásához is vezethet.

Ha már az alakformálásnál járunk. A kutatás azt is kimutatta, hogy a férfiak gyúrási, fogyókúrázási szokásai nem függnek össze a házassági élettel, vagy attól, hogy melyikük a vonzóbb fél.

 

 

Facebook Kommentek