Harc önmagunkért

A fotó illustráció/Pixabay

Egyes társadalmak egyre inkább azt éreztetik a nőkkel, hogy nem lehetnek elég jók. A média térhódításának köszönhetően a televízióban, az interneten, és az újságok címlapján naponta többször is szembesülünk a ténnyel, hogy korunk mintaképe a hibátlan, anatómiailag tökéletes nő. Mi pedig igyekszünk elfogadásra és önbecsülésre nevelni a fiatalabb generációt, miközben a világ az ellenkezőjét sugallja azzal, hogy felértékeli a külsőségeket az ennél sokkal fontosabb, belső szépséggel szemben.

A gyengébbik nem önértékeléssel vívott harca mindennapos problémává nőtte ki magát, a kérdés viszont az: meg lehet-e változtatni azt a kiábrándító felfogást, hogy a nőnek elég csak tükörbe néznie, de önmagába soha?

A világon szerencsére egyre több ellenkampányt szerveznek, amiken átlagos testalkatú hölgyek hirdetik szépségüket tökéletlen vonásaikkal. Idén Brazíliában rendeztek egy átlagos fenekű nőknek szóló versenyt, akik büszkén vállalták fel teltebb idomaikat és egy utcai felvonulás keretein belül szálltak szembe a divatszakma és a média által idealizált kóros soványságnak.

Igaz, hogy ezt a folyamatot már nem lehet visszafordítani, és nem is lehet meghúzni a határt, hogy mikor kezdődött és hogyan alakult ki, de nagyon fontos, hogy tegyünk ellene, és legyenek köztünk olyan nők, akik büszkén vállalják és képviseljék az ellenpólust. Így talán egy nap elérhetjük, hogy újra egy egészséges eszményt hirdessenek a címlapok, és kiegyensúlyozott mentalitású felnőttek nevelkedjenek a jövő fiataljaiból.

 

Szerző: Tóth Kamilla

Facebook Kommentek