Beteg zenészeket támogat a Fábián Juli Emlékalapítvány

Fotó: Facebook

Az énekesnő a hazai zenei élet egyik legizgalmasabb hangú és zenei világú előadója, dalszerzője és szövegírója volt – írja a HRGlobe.hu.

A Fábián Juli Emlékalapítvány a tervek szerint olyan zenészeket támogat majd, akik valamilyen betegség miatt hosszabb ideig nem tudnak dolgozni, fellépni, és elesnek a pénzkereset lehetőségétől.

Először 2012-ben ment kényszerpihenőre az akkor 32 éves énekesnő. Egy év múlva, a Fókusz Portré című műsorban beszélt arról, hogy komoly egészségi probléma miatt vonult vissza. Ekkor még sikerült felgyógyulnia. 2017. július 16-án több koncertje lemondása után jelentette be, hogy daganatos megbetegedése miatt olyan kezelésekre van szüksége, amik határozatlan időre kizárják azt, hogy fellépéseket, interjúkat vállaljon. Pontosan 5 hónappal később, 2017. december 16-án családja, barátai és zenésztársai körében hunyt el 37 évesen.

A Petőfi Rádió a halálhírre reagálva megszakította adását, és egy 2016-os koncertfelvétellel tisztelgett Fábián Juli emléke előtt. Az M2 Petőfi TV a MR2 Szimfonik+ a Müpából című műsor keretében a Fábián Juli & Zoohacker koncertet közvetítette az eredetileg betervezett Heaven Street Seven helyett. A Music FM december 18-án reggel Fábián Juli emlékműsort tartott Zoohacker részvételével. Zenésztársa búcsúzóul még ezen a napon egy instrumentális mixet tett közzé Angels of Juli címmel a Mixcloudon.

 

Facebook Kommentek