A szexi ruha nem egyenlő azzal, hogy le akarok feküdni valakivel

Fotó: Facebook

Cate Blanchett jól ismeri a vörös szőnyeget. Sokat „tetszelgett” rajta különböző ruhaszettben. Volt, ami visszafogott volt, volt, ami kevésbé. A kirívó öltözet a férfiak sokszor szexuális jellegű felhívásnak tekintik.

Tegnap este az Oscar-díjas színésznő köszönőbeszédében, melyet Los Angelesben mondott Instyle Awardson, arra bíztatta nőket, hogy a férfiak gondolataiktól függetlenül igenis bátran fejezzék ki magukat a divaton keresztül.

„Én azokat a nőket tekintem igazi stílusikonoknak, aki önmagukat merik adni mentegetőzés nélkül, akiknek ízlésük eggyé vált önmagukkal; és azok a nők, akik tisztában vannak vele, hogy ahogy éppen öltöznek, azok csupán egy részük önmaguknak. Ezt azoknak mondom, akik szabadon azt vesznek fel, amit akarnak, s akkor amikor akarják, és úgy, ahogy akarják. Mindannyian szeretünk szexin kinézni, de ez nem jelenti azt, hogy le akarunk veled feküdni.”

Blanchett beszédében kitért a kettős mércére, mely szerint a nők és a férfiak öltözködését megítélik. „Senki nem mondja azt Steve Bannonak, hogy ’Úgy nézel ki, mint egy zsák szemét, szeretnéd, hogy kidobjalak a kukába?’” – mondta.

 

Forrás: Elle

Facebook Kommentek