Megjelent Woody Allen vitatott önéletrajza Amerikában

Fotó: YouTube

A heves tiltakozások ellenére váratlanul, sőt a tervezettnél hamarabb megjelent hétfőn az Egyesült Államokban Woody Allen önéletrajzi könyve.

A vitatott művet az Arcade Publishing könyvkiadó dobta piacra hétfőn, két héttel azután, hogy Allen családtagjai, nőjogi aktivisták, sőt, saját alkalmazottai tiltakozása miatt a Hachette kiadó elállt az Apropos of Nothing című kötet április 7-re tervezett publikálásától.

„Ebben a különös korban, amikor az igazságot túl gyakran álhírként söprik félre, mi, könyvkiadók jobbnak láttuk, ha engedünk szóhoz jutni egy tisztelet övezte művészt, ahelyett, hogy azoknak engednénk, akik el akarják hallgattatni” – fogalmazott a kiadó társalapítója, Jeannette Seaver, aki szerint a könyvben a rendező „nyíltan és átfogóan elszámol önmagával”.

Woody Allent 1992-ben vádolták meg azzal, hogy akkor hétéves nevelt lányát, Dylan Farrow-t szexuálisan molesztálta. Farrow felnőttként is megismételte a vádakat és kitart állítása mellett, amelyet a rendező tagad. Az ügyben két független vizsgálatot is lefolytattak még az 1990-es években, és Allen ellen soha nem emeltek vádat.

A 84 éves filmes önéletrajzának kiadását tavaly több kiadó is elutasította, amikor a gyerekmolesztálási vád ismét a címoldalakra került. A Hachette a publikálás bejelentése után négy nappal visszalépett a megjelentetéstől, miután saját munkatársainak egy csoportja megtagadta a munkát tiltakozásképpen.

 

(MTI)

Facebook Kommentek