II. Erzsébet temetésére készül a világ (videó)

Az Euronews tudósítója Londonban járt, hogy lássa, hogyan készülnek a britek a királynő búcsúszertartására.

Vasárnap is tömegek álltak sorba Londonban, hogy leróják kegyeletüket II. Erzsébet ravatala előtt. A királynő búcsúszertartása hétfőn lesz a brit fővárosban. „Ő mindig itt volt nekünk. Ezt kell tennem, meg kell köszönnöm neki a szolgálatát,” mondta az egyik sorban álló.

„A királynő rengeteget adott nekünk. Értünk áldozta az életét. Nagyon különleges hölgy volt, ez egyfajta zarándoklat, amit úgy érzem, meg kell tennem,” magyarázta egy brit nő.

Két brit kislány egyetértett abban, hogy a királynő keményen és sokat dolgozott azért, hogy megvédje az országot, ők erről beszéltek az Euronews tudósítójának. „Ő vezette az országot. Stabil pont volt, miközben a politikusok csak jönnek-mennek,” tette hozzá egy nő.

A politikusok most is jönnek, de ezúttal a hétfői temetésre, a világ minden tájáról. A királynő utolsó útja a Westminster apátságból indul, és a Wellington-diadalív érintésével Windsorban fejeződik be, ahol végső nyughelye lesz. Az eseményre néhányan már napokkal korábban megérkeztek, hogy helyet biztosítsanak maguknak.

(EuroNews/ YouTube)

Facebook Kommentek