Gerard Butler videón mutatta leégett házát

Fotó: Facebook

„A kitelepítetés után most tértem vissza a malibui házhoz” – írta színész Instagram oldalán a fotó alá, valamint megköszönte  Los Angeles-i tűzoltók emberfeletti munkáját.

Nem enyhül Kalifornia történetének legpusztítóbb tűzvésze: az állam északi és déli vidékein is féktelenül terjednek a lángok, a halálos áldozatok száma 30 fölé emelkedett, és legalább 228 ember tűnt el.

California Fires

Driving around Point Dume on Saturday. My heart aches for all those who lost their homes and their lives in California. I was one of the lucky ones, my home was only partially destroyed. A lot of people lost everything and will have to rebuild from scratch. I am ok and so grateful for all of the well wishes. Please turn your support to those who need it most here, and throughout California. There's a Go Fund Me to help people across the state affected by the fires. Please join me if you can. www.gofundme.com/cause/californiafires

Gepostet von Gerard Butler am Montag, 12. November 2018

Butleren kívül több sztár is – többek között Will Smith, Denise Richards és Katy Perry – is elhagyni kényszerült otthonát. 

Kory Honea, a leginkább sújtott északi Butte megye seriffje hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: egyedül a főváros, Sacramento környékén több mint 45 ezer hektárnyi terület vált a lángok martalékává, és csaknem 6500 épület semmisült meg. A seriff hangsúlyozta, hogy ezek csupán hozzávetőleges adatok, ugyanis sok felperzselt helyre a tűzoltók és a mentők még nem tudtak eljutni.

Sacramento és Malibu környékén több mint 250 ezer embert érint a kötelező kiürítés, amelyet az állam kormányzóhelyettese – a múlt héten kormányzóvá választott – Gavin Newsom rendelt el. Az evakuált övezetekhez közel élőket a hatóságok arra szólították fel, hogy maradjanak otthonaikban, az ajtókat és az ablakokat jól zárják be, és csakis palackozott vizet fogyasszanak, vagy ha az elfogyott, akkor okvetlenül forralják fel a vizet.

A Los Angeles és Malibu környékén pusztító tüzet hétfő délutánra 75 százalékban sikerült megfékezni. Viszont Dél-Kaliforniában, ahol eddig több mint 36 ezer hektár vált a tűz martalékává, két új helyen keletkezett tűz.

 

Facebook Kommentek