Tizedik alkalommal nyílik meg a Magyar Ízek Utcája

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az augusztus 20-i ünnepségek kísérőrendezvényeként immár tizedik alkalommal rendezik meg a Magyar Ízek Utcáját – hangzott el a rendezvény keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Idén a Kárpát-medencei népi gasztrokultúra sokszínűségének bemutatására helyezik a hangsúlyt. Lesz egyebek mellett puliszka Pusztinából, öhön az Alföldről, káposztaleves a Felvidékről, dödölle az Őrségből, paradicsomos töltött káposzta Szatmárból, halászlé a Dél-Duna mellől, birkapörkölt Karcagról, káposztás paszuly Kárpátaljáról. Mindemellett azokra is gondoltak, akik a könnyebb ízeket kedvelik.

A Magyar Ízek Utcájában lehet megkóstolni Magyarország tortáját, Magyarország cukormentes tortáját és a Szent István-napi kenyeret is.

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője felidézte, hogy az idén tizenharmadik alkalommal meghirdetett versenyben 31 tortából választották ki a döntősöket és a nyertest: Tóth Norbert cukrászmester Boldogasszony csipkéje lett Magyarország tortája. A torta minden rétegében megtalálható a málna, amelyet azért választott, mert azt sokan szeretik és jól lehet hozzá párosítani az ízeket.

 

Facebook Kommentek