Teltházas volt a Bud Spencerről szóló magyar film Rómában

Olaszországban is vetítették a Piedone nyomában című, Bud Spencer életéről szóló magyar dokumentumfilmet.

Király Levente több mint négy éven át, négy országban és negyvenöt közreműködővel, a közmédia támogatásával forgatta a portréfilmet. Az olasz fővárosban a film bemutatóján jelen volt Bud Spencer felesége, három gyereke és azok a színészek, akik együtt játszottak vele a filmekben, a rendezők, akikkel forgatott, úszók, vízilabdázók, akikkel szintén együtt játszott – írja az MTI.

Nyáron Nápolyban nyílik kiállítás a művész életéről és ott is szeretnék bemutatni a filmet, emellett Milánó, Genova, Bologna és Szicília is bejelentkezett, hogy vetítené az alkotást. A rendező jelenleg könyvet ír Bud Spencerről, aki az idén lenne 90 éves. Azokat a történeteket írja meg, amelyek a filmbe nem fértek bele, 90 fotóval illusztrálva.

A Piedone nyomában című alkotás az olasz színész kalandos életét, sokrétű munkásságát és pozitív életfilozófiáját mutatja be, sosem látott archív felvételekkel, családtagok, sportolók és színészkollégák visszaemlékezéseivel. Az eredetileg a tévé számára készített dokumentumfilm bővített moziváltozatát február végén mutatták be a hazai mozikban.

 

Facebook Kommentek