
Rácz Jenő, idén szeptemberben kapta meg másodszorra a Michelin-csillagot a Sanghajban lévő, Taian Table nevű éttermével. Ő az első és eddigi egyetlen magyar séf, aki külföldön kapott csillagot, ráadásul kétszer.
Sanghajban csak két éve él, igazából a Taian table hívta Kínába a séfet a tulajdonos, Stefan Stillernek köszönhetően. A séf valóban jó választásnak bizonyult, hiszen pár hónap alatt Michelin-csillagig vitte a helyet – írja az Index.hu. Az érdeklődés annyira megnőtt az étterem iránt, hogy kínai hatóságok lepték el az éttermet, s kitaláltak néhány hiányzó engedélyt. Be kellett zárniuk és új helyet kerestek; megnyitottak, s két héttel ezelőtt az étterem ismét Michelin- csillagot kapott. Rácz úgy gondolja, ha nem kellett volna a pár hónapos kényszerszünet, akár két csillaga is lehetne.
A továbbiakat itt olvashatják!
Forrás: Index.hu