Operaritkaság zárja a Metropolitan-közvetítések sorát

opera
Fotó: Müpa

A 2017/18-as évadban a Manon és Werther című operáiról ismert Massenet meseoperája a New York-i operaház történetében először kerül színre.

A produkciót a londoni Royal Opera House mutatta be részben ezzel a szereposztással 2011-ben – Laurent Pelly mesekönyvszerű rendezésének zenei megvalósításáért ezúttal is az a Bertrand de Billy felel, aki a londoni előadásból készült DVD-felvételen is vezényel. A címszerepet a Met egyik vezető mezzoszopránja, Joyce DiDonato alakítja, akinek a londoni bemutatón nyújtott teljesítményét a New York Times kritikusa ezekkel a szavakkal foglalta össze: hangja ragyogó, szerepformálása végig elbűvölő.

A mesebeli Herceg alakját a nadrágszerepek világhírű specialistája, Alice Coote brit mezzoszoprán kelti életre, Tündérként a hangjával sztratoszférai magasságokat játszi könnyedséggel bejáró Kathleen Kim koloratúrszoprán lép színpadra. Stephanie Blythe szintén szorosan kötődik a Metropolitan Operához: 1995 óta minden évadban szerepet kap, nem is akármilyeneket – ezúttal Hamupipőke mostohaanyját alakítja. Pandolfe-ként a francia operarepertoár egyik kiváló ismerőjét és elhivatott tolmácsolóját, Laurent Naourit láthatjuk és hallhatjuk.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.

 

Forrás: Müpa

Facebook Kommentek