Madeleine Peyroux jazzénekesnő Budapesten lép fel

Fotó: Facebook

A francia-amerikai dzsesszénekesnő új lemezének anyagával mutatkozik be a magyar közönség előtt július 4-én a budapesti MoMSportban.

A Secular Hymns című album különleges keverékét nyújtja a megszentelt és a profán daloknak. A lemezen gospel témák, mai énekes-dalszerzők dalai – Tom Waits, Townes Van Zandt és Allen Touissant – mellett néhány örökzöld dal szólal meg erős blues lüktetéssel, a lehető legszemélyesebb hangvételben – közölték a szervezők.

Az énekesnő szerint ezek a dalok mind egyediek, személyesek, bensőségesek. Peyroux a lemez anyagát egy Oxford környéki középkori templomban vette fel közönség előtt, Jon Herington gitárossal és Barak Mori bőgőssel, akik a magyarországi koncerten is fellépnek.

Az amerikai születésű Peyroux szülei válása után költözött anyjával Franciaországba, itt vette fel huszonkét évesen a Dreamland című lemezt, amellyel népszerűvé vált. Sokat merít a jazzből, büszkén fogadja, ha Billie Holiday-éhoz hasonlítják a hangját, de Ray Charles, Joni Mitchell és a francia sanzon legnagyobbjai is hatással voltak jellegzetesen fátyolos, sűrű érzelmi töltetű hangszínére.

Az énekes a Get Closer Concerts szervezésében érkezik Budapestre.

 

 

Forrás: MTI

Facebook Kommentek