Írók és a kormány is nézeteltérésbe keveredett az egyházi vezetővel

Fotó: Facebook

Veres András püspök, a Magyar Katolikus Konferencia elnöke az augusztus 20-ai Szent Jobb körmenet szentmiséjén a lombikbébiprogram támogatásáról szóló törvényről beszélt. Vélemény szerint „a jószándék köntösébe bújtatott törvény”, amely „fegyelmen kívül hagyja a krisztusi értékrendet”.

A püspök kijelentésére több író is reflektált. Kiss Noémi például következőképpen fogalmazta meg gondolatait veres András kinyilatkoztatására: „Nincs kizárólagos joga Veres András püspöknek, hogy eljátssza a Jóistent, kijátssza a támogató szavait, ott morogjon, önző módon, kapálózva hadovázzon Krisztus öléből a meddő hívek felé. Krisztus ölébe végtelen lombikfej befér” – írta a HVG.hu Itthon rovatába.

Augusztus 25-én Novák Katalin, család-, ifjúság-, és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár is reagált az egyházi vezető véleményére. „Nem lehet elítélni a gyermekvállalás érdekében lombikprogramot választó párokat”

Mindennek tetejébe Dragomán György is véleményt formált közösségi oldalán a lombikbébi tárgyában.

„A házasságon kívül született gyerekeket évszázadokon át nagyszerűen meg lehetett alázni és bélyegezni azzal, hogy úgy nevezték őket, fattyú. Mintha ők tehettek volna bármit is születésük körülményeiről. Kíváncsian várom, milyen kellően gonosz, bántó, sértő és megalázó szót találnak majd a mesterséges megtermékenyítéssel világra jött gyerekek vegzálására azok, akiknek az ilyesmi okoz örömet.”

 

Forrás: hvg.hu

Facebook Kommentek