Hintaló-kiállítás nyílik a Nagytétényi Kastélymúzeumban

Paripám csodaszép – Hintaló mint generációk krónikása címmel különleges kiállítás nyílik november 25-én a Nagytétényi Kastélymúzeumban; a tárlaton, tisztelegve a közelmúltban 400. születésnapjukat ünneplő faparipák előtt, egy magángyűjtemény legszebb darabjait mutatják be kiegészülve az Iparművészeti Múzeum műtárgyaival.

A kiállítóhely az Iparművészeti Múzeum kiállítóhelyén, a Nagytétényi Kastélymúzeumban látható kiállítás anyaga egy féltő gondossággal összerakott magángyűjteményből származik, amely a múzeum néhány műtárgyával egészül ki. Mint írják, Ladó Mária és Tóth Ferenc gyűjteménye három évtized alatt alakult ki.

E sokrétű, több mint kétezer elemet felölelő gyűjteményből válogatott műalkotásokkal lepik meg a Nagytétényi Kastély látogatóit a 2018. január 14-ig látható kiállításon. A látogatók megismerkedhetnek a hintalovak rövid történetével, a legfiatalabbak pedig hintalovakon is „vágtázhatnak”. Mint írják, a tárlat egyik attrakciója, a hatalmas méretű, rendhagyó történettel rendelkező mezőhegyesi hintaló lesz, mely tulajdonosa, Csanádi István jóvoltából szerepelhet a többi különlegesség közt.

„Különböző korokban, eltérő célból, változatos anyagokból, sokféle technikával készült tárgyak együttesét vonultatja fel a tárlat, azzal a hangsúllyal, hogy a hintaló-barátság nem csak a gyermekkor sajátja”.

 

Forrás: MTI/HRGlobe

Facebook Kommentek