“The armed Man” / „Mise a békéért”

A 130 kóristából és zenészből álló francia Unisson kórus Frédéric Gente vezetésével bemutatja Karl Jenkins: “The armed Man” / „Mise a békéért” c. művét.

A kórus a régió három különböző együttesből áll: az „Opus 27” nevezetű, az Amicale de Navarre melletti evreux-i kórusból; a Petit-Quevilly zeneiskola „Ode Game” kórusából; valamint az houpeville-i „Aéicale Laique” kórusból. A három kórus egy, koncertekre készített közös repertoárt hozott létre.

A kórusok tagjai amatőrök, de heti rendszerességgel próbálnak. A koncertekre való felkészülés többnapos kurzusok formájában történik. A repertoár főként klasszikus darabokból áll.

A kórus fellépett többek között Jean-Louis Bretagne orgonistával, Fauré Requiemét zongoristával, előadta Vivaldi Gloriáját, illetve legutóbb a Petite Suite de Dogorát. Több fesztiválon is részt vett, mint például Les voix sur bergesben, Párizsban, Voix et cheminben, Seine Maritime-ben. 2016 júniusában a 15. Église en Seine fesztivál nyitódarabját az Unisson kórus énekelte.

2017. július 11. 19:00 – 20:30 SZÍNHÁZTEREM – MOM Kulturális Központ

 

Forrás: MOMkult

Facebook Kommentek