Nem elrugaszkodott gondolat a macskafürdetés

A macska alapvetően kifejezetten tiszta állat, azonban vannak esetek, amikor nem árt, ha megfürdetjük, bármennyire sem hangzik egyszerűnek.

A kijárós macska, a kertben sok piszkot össze tud szedni, ilyenkor a fürdetés bizony érik szerencsétlennek. De nem is feltétlenül kijárnia a macskának, hogy fürdetésre szoruljon: az elhízott cicáknál könnyel előfordulhat, hogy túlsúlyuk miatt nem érik el minden testrészüket, és nem tudják magukat alaposan megtisztítani – itt most bele lehetne, de feleslegesnek tartom, legalábbis nincs itt a helye, hogy az elhízott macska mennyire felelősségteli gazdit jelent, vagy sem…

Fél-sztereotípia, hogy a macska gyűlöli a vizet. Kétségtelen, nem szereti. Vannak viszont olyan szőrgomolyagok, akik el tudják viselni, főleg, ha kiskorától hozzá vannak szoktatva.

Miként ajánlott a macskát fürdetni? Semmiképp sem úgy, hogy rányitjuk a zuhanyrózsát, aztán na gyerünk, mert akkor biztos, hogy négy szívrohamon fog átesni másfél másodperc alatt. A legjobb, ha egy nagyobb műanyag tálat félig megtöltünk langyos vízzel, és abba állítjuk óvatosan bele cicánkat. Számoljunk azzal, hogy első alkalommal macskánk nem feltétlenül lesz együttműködő, így szerencsés lehet nem egyedül belekezdni – írja a Házipatika. Semmiképpen ne embereknek készült sampont vagy habfürdőt használjuk, vásároljunk kifejezetten macskáknak készült termékeket!

Facebook Kommentek