Nem biztos, hogy jót tesz a bőrnek a szauna

A szaunát több mint kétezer évvel ezelőtt találták fel skandináviában. Mára rengetegen élvezik a szauna hatásait, akár egy relaxációs wellnesről legyen szó, akár otthon a kabinban. A ’60-as években ez a találmány luxusnak számított, és inkább csak a hollywoodi sztárok engedhették meg maguknak.

A bőrszakértők szerint a legtöbb nő azért jár el szaunázni, mert véleményük szerint jótékony hatással van a bőrre. A New York Egyetem egészségügyi központjának szakemberei szerint azonban cáfolják ezt a tévhitet, elmondásuk szerint ugyanis nincs semmi bizonyíték arra, hogy bármi összefüggés lenne a szaunázás és a bőrmegújulás között. Ez inkább egy relaxációs folyamat, mintsem szépségkezelés.

Mindamellett az valóban igaz, hogy fokozza vérkeringést és tisztítja szinuszokat. Kihangsúlyozandó, hogy a kabinba lépés előtt zuhanyozzunk le, és negyed óránál többet ne maradjunk. Érdemes szaunázás előtt krémet használni – ha szárazabb a bőr, akkor zsírosabb állagút, ha olajos a bőr, akkor valamilyen vizes bázisút. Ha kijöttünk a kabinból, zuhanyozást követően célszerű megismételni a hidratálási folyamatot, amíg a bőrünk kicsit vizes, hogy visszaadjuk a nedvességet.

 

Forrás: Femcafé

Facebook Kommentek