Messze még az ősz, hőség lesz a nyár végéig

A nyár végig teljesíti szezonját: a héten továbbra sem várható lehűlés, az ősz még várat magára.

Nehezen búcsúzkodik a nyár, az ősz tán el se jön, pedig a szeptember lassan-lassan kopogtat az ablakokon. Kiskabátra, széldzsekire továbbra sem lesz szükségünk, egyelőre marad a rövidnadrág, lenge ruha időszaka.

Kedden délnyugaton csökken a felhőzet, többnyire derült vagy enyhén felhős idő várható. Csapadék nem valószínű. Enyhe széllökések kísérhetik az északkeleti szelet, de nagyobb szélvihar sehol nem várható. Éjszaka 18-24 °C-ról hajnalra 10-17 °C-ra csökken a hőmérséklet.

Szerdán csapadékmentes, derült idő várható. A légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 10°C és 15°C fok között valószínű, de elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben 8°C fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25°C és 30°C között alakul.

Csütörtökön gyengén felhős idő várható. Sok lesz a napsütés, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél néhol, helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjjeli hőmérséklet 12-18°C között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 °C között várható.

Aki teheti, ragadja meg a nyár utolsó sugarait töltse víz közelben augusztus utolsó hetét.

 

 

Facebook Kommentek