Ilyen az igazi lánykérés a magyarok szerint

Az Ékszerpalota által sikerült adatmennyiségben érdemleges felmérést készíteni a magyarok lánykérés szokásairól.

Nos, hogy mire vágyik egy magyar nő? Blaner Attila, a felmérést végző Ékszerpalota vezetője a következőket szűrte le.

A válaszadók 46%-a szerint a lánykérésnek négyszemközt, romantikus módon kell történnie. 36% mondta azt, hogy nincs erre szabály, és mindenki úgy csinálja, ahogyan szeretné. Meglepő, hogy a megkérdezettek mindössze 8%-a szerint kell hagyományos módon, a szülőktől megkérni a lány kezét. 3% szerint a család, barátok jelenlétében, utána együtt ünnepelve, bulizva jó egy lánykérés. Ugyancsak 3% válaszolta azt, hogy valamilyen extrém helyzetben kell megtörténnie.

Ebből talán a legmeglepőbb, hogy a hagyományos leánykérés szinte teljesen visszaszorult. Azt eddig is érezhető volt, hogy csökkent a száma, de hogy ilyen drasztikusan az megdöbbentő.

A válaszadók 73%-a szerint egyértelmű, hogy a kérőnek térden állva kell megkérnie a választottja kezét. A legnagyobb arányban a fiatalok gondolják így. Az életkor növekedésével egyre nő azoknak a száma, akiknek ez nem annyira fontos. A válaszadók 19%-a szerint mindegy, hogy a férfi térdre ereszkedik-e, vagy sem, csinálja úgy, ahogyan neki tetszik. Mindössze 7% vélekedett úgy, hogy nem kell letérdelni.

A megfelelő idő és helyszín megválasztása sem egyszerű feladat egy férfi számára. A válaszadók 69%-a azt válaszolta, hogy bármilyen nap tökéletes a lánykérésre. 30% valamilyen jeles napot tart ideálisnak: a legtöbben, 14% a kapcsolat évfordulóját, 12% a nyaralást, 2% a lány születésnapját és 2% a karácsonyt.

A helyszín kérdése a megkérdezettek szerint a következőképpen alakult: kedvelt helyszín a wellness-hotel, a Balaton, a tengerpart, egy kirándulás és a romantikus városi séta. Szintén nagyon kedveltek a lakóhelyen vagy annak közelében lévő éttermek, parkok, tavak és a folyók partja.

Jelenleg nagyjából ez a trend működik a lánykérések alkalmával. Ti, hogy gondoljátok?

Facebook Kommentek