
Hazánkban 15 étterem vesz részt idén a francia gasztronómiai világünnepén, a Gout de France (Franciaország íze) elnevezésű programon.
Az esemény a francia konyhaművészet vitalitásának ünnepe, amely kapcsolatot teremt a szakácsok között az egész világon. Interkulturális párbeszédet biztosít egy közös nyelv, a konyhaművészet révén. Budapestről tizenegy ( Araz Restaurant, a Béterv, a Borssó Bistro, a Café Dumas, az Elysée Bistro & Kávéház, a Jardinette, a Laci Konyha, a Larus Étterem, a Liberté Restaurant & Café, a Paris Budapest Restaurant és a Zóna), míg vidékről négy étterem (a veszprémi Chianti Étterem, a debreceni Ikon, a győri Lamareda és a miskolci Végállomás Bistorant) csatlakozott a kezdeményezéshez.
A március 21-i világünnepen idén öt kontinens 150 országában, több mint kétezer étteremben népszerűsítik a francia konyhát, a csúcskategóriájú éttermektől a minőségi bisztróig. Több mint 250 ezer vendégre számítanak.
Forrás: MTI