Euro Mini Storage – Extrabiztos miniraktárak

A kanadai vállalkozás 2009-ben nyitotta meg kapuit Budapesten. Az Euro Mini Storage az első olyan önkiszolgáló kiadó raktár Magyarországon, amely kifejezetten egyedi raktározási célra jött létre. Kanadában, Amerikában már 52 ezer ilyen épület van, melyek mind ugyanarra a sémára épültek. Forgács Krisztiánnal, a cég ügyvezetőjével beszélgettünk.

-Lassan 10 éve vagyunk jelen a piacon. Gazdaságos, és ami igen fontos, biztonságos raktárbérlésre van nálunk lehetőség közel a belvároshoz. Itthon mi voltunk az elsők, a tökéletes külföldi selfstorage iparágat mi vezettük be, mert csak nekünk van direkt, erre a célra épített épületünk.

-Ezt azt jelenti, hogy színvilágban és minden egyéb másban is hasonlítanak a többihez?

– A színvilág teljesen más. Magában a koncepcióban és a biztonsági rendszerben hasonlítunk. Cctv kamerarendszerek vannak, külön riasztó minden raktárszobában, ami egy beléptető rendszerhez van automatikusan kötve. Ez az extrabiztonság. A tulajdonosok úgy gondolták, hogy Magyarországon minden biztonsági elemet, ami a piacon megtalálható beépítenek. Nálunk 24 órás élő őrzés is van. Ez sincs külföldön sehol.

„Raktár bérlés Budapest területén a 7800 négyzetméteres épület három szintjén 5800 négyzetméternyi területen vehető igénybe”

-Kiket céloztak meg? A színéből ítélve jól gondolom, hogy jellemzően a nőknek szólhat?

-Pontosan. A nők azok, akik sok mindenben döntenek a családokban. A raktározással kapcsolatos dolgokban sincs ez másképp. Ők tudják mi az ami megy, és mi marad. Mitől kell végérvényesen megszabadulni és mire lesz egyszer szükség. Ha kicsi a hely otthon, akkor nálunk lehetőség van a tárolásra. Tehát a kérdésére válaszolva igen, őket céloztuk meg elsősorban a dizájnnal.

-Rövid vagy hosszabb távú elhelyezések vannak inkább?

-Átlagosan 6 hónap szokott lenni. Nagyjából 60-70 százalékban költözésre használják. Ha nincs meg még az új hely, akkor itt el tudja helyezni a holmiját, felújítás esetén, ha ki kell költözni arra az időszakra az otthonból. Vagy, ha nem férnek el, szeretnének teret felszabadítani vagy nagyobb házba költözni, az olcsóbb megoldást választják és bérelnek egy raktárt, amibe tudnak pakolni.

A másik, a hosszabb távú bérlés inkább a cégekre jellemző. Ők években gondolkodnak.

-A másik nagy kérdés maga a költöztetés.

-Ott is tudunk segíteni. Van egy partnerünk, aki költöztetéssel foglalkozik, őket szoktuk ajánlani. Ha kisebb dologról van szó, a cégünk furgonjával a kollégám tud intézkedni. És van egy boltunk, ahol minden csomagolóeszközt meg lehet vásárolni.

-Előfordulhat, hogy hétvégén, vagy munkaidő után jut eszükbe valami, amire szükségük lenne.

-Rugalmasak vagyunk. A nálunk bérelt raktárhoz a hét minden napján, 24 órában hozzáférhetnek az ügyfelek.

-Mi történik akkor ha a bérlő nem tud fizetni tovább és el sem tudja vinni az ott tárolt dolgokat?

-Olyankor jönnek az érdekességek. Végigmegyünk a hivatalos procedúrán a szerződésben kikötött részeket betartva, és eljuthatunk addig, hogy ki kell nyitni a raktárt. Megnézzük, hogy mi van benne, és ha olyanokat találunk ami értékesíthető, akkor azokat a szerződés szerint eladjuk, vagy eladományozzuk.

-Munka erőterületén mekkora a fluktuáció? Sokan dolgoznak önöknél?

-Szerencsére nagyon minimális, mert jó csapat vagyunk. Nem is kellünk ide sokan, összesen vagyunk 5-en, amiből 3-an már az indulás óta itt vannak.

-További tervek?

-Eleinte úgy volt, hogy ez lesz a zászlóshajó és még 3 vagy 4 kisebb épületet alakítunk ki, de jött a válság, próbáltunk talpon maradni. Ez olyannyira sikerült, hogy jelenleg 90-95 %-os kihasználtsággal működünk. Van egy kisebb terület, amit itt az épületen belül is ki tudunk alakítani kisebb raktárakra, és ha az is megtelik, akkor lépünk tovább.

 

(X)

 

 

Facebook Kommentek