Biztonságos gyertyagyújtás, nyugodt ünnepek

Az ünnepek alatt előfordulhatnak lakástüzek, ezért a legbiztonságosabb, ha földre helyezzük a feldíszített karácsonyfát, és ügyelünk a rögzítésre.

Bár az elektromos izzósorok biztonságosabbak, mint a nyílt lánggal égő gyertyák, arra azért ügyeljünk, hogy ha elhagyjuk a lakást, mindig kapcsoljuk le a fényeket. Kültérre csak az erre a célra gyártott égősort szabad használni. Az áram elvezetésénél alapvető szabály, hogy ne dugjunk több hosszabbítót egymásba.

Fontos, hogy távol helyezzük el a karácsonyfát a fűtőberendezésektől  és a gyúlékony anyagoktól. Az egyre népszerűbb képfűtések kapcsán kérdeztük Tagányi Balázst, a Healt4All termékmenedzserét.

-Az infra képek, infra panelek előnye pontosan a sugárzó hőben rejlik. A sugárzó hő révén közvetlen módon, gyorsan és hatékonyan tudjuk pótolni a hőveszteséget. Minél nagyobb az infrafűtés infravörös hőkibocsátása, annál hatékonyabb működésre képes.

A konvektív fűtés a levegőnek adja át a hőt, ami a cirkuláló meleg levegő révén fűti át az épületet illetve a helyiséget. Ha ezt a folyamatot közvetlen hőátadással kiváltjuk, akkor jelentős energiamegtakarítást érhetünk el.

-Túlmelegedésre kell számítanunk?

-Nem fog túlmelegedni.  Mérettől függően több szenzort helyeztünk el fűtéseinkben, ami biztos védelmet jelent a túlmelegedés ellen: gyakorlatilag ki van zárva, hogy bármilyen problémát okozzon.

A szakember szerint az általuk forgalmazott infra képek közelébe azért ne tegyük közvetlenül karácsonyfát. Bár azok nem sugároznak olyan erős hőt, hogy probléma legyen, mégis jobb az óvatosság.

Facebook Kommentek