Az olvasó kérdez – Hősugárzó helyett létezik más megoldás

A budai három szobás lakás most lett felújítva. A lakók nincsenek megelégedve a fürdőszoba hőmérsékletével, de hősugárzót nem szeretnének alkalmazni, mindenképpen elegáns és persze praktikus megoldást akarnak! A kérdésre Heat4All üzletág-igazgatója, Tagányi Balázs válaszolt.

A kérdés: Hősugárzó helyett létezik más megoldás

Igen, létezik Fürdőszobába talán a legpraktikusabb a fűthető tükör. Kezdjük azzal, hogy az infrafűtés a hagyományos fűtési rendszerektől gyökeresen eltérő módon, infrasugárzás kibocsájtásával melegíti a környezetében lévő tárgyakat, szerkezeteket és a helyiségben tartózkodókat. Az infrapanel által keltett hő tehát nem a levegő közvetítésével, hanem közvetlenül jut el hozzánk valamint a bennünket körülvevő épített elemekhez. (Ennek köszönhető az is, hogy olyan hamar érezzük az infrafűtés melegítő hatását.) A helyiséget minden irányból határoló, felmelegített falak, padló és mennyezet együttes hőleadásukkal kiegyenlített hőeloszlást biztosítanak a szobában.

Kisebb hőveszteség szellőztetéskor

Az alacsonyabb levegőhőmérséklet, valamint az a tény, hogy nem a levegő végzi a hőátadást, biztosítja, hogy szellőztetéskor sem tapasztalhatunk jelentős hőveszteséget. Többek közt emiatt olyan gazdaságos az infrafűtés.

Gátolja a penészképződést

Az infrafűtés melegen és szárazon tartja a falakat (a fentebb tárgyalt közvetlen hőátadás miatt). Az ilyen környezet köztudottan nem kedvez a penész kialakulásának. Ha pedig a falon nem telepszik meg a penész, akkor a levegőben sem szállnak annak spórái. Így teszi még tisztábbá és egészségesebbé az infrafűtés az általa fűtött helyiség levegőjét.

…és nem utolsó sorban a 100 százalékos MŰKÖDÉSI GARANCIA!

A cég szigorú a szabványoknak is megfelelő termékeikre cseregaranciát vállal.

 

Ha a témáról többet szeretne megtudni, itt megteheti!

Facebook Kommentek