A Visa elindítja első globális versenyét női vállalkozók számára

A „Visa Mindenhol” kezdeményezés „Globális Női Kiadása” női vállalkozók számára biztosít lehetőséget, hogy bemutassák innovatív megoldásaikat.

A Nemzetközi Nőnap alkalmából a Visa megerősítette elkötelezettségét a nők szerepének erősítése mellett az első „Visa Mindenhol: Globális Női Kiadás” (Visa Everywhere Initiative: Global Women Edition) elindításával. A program felhívja a vállalkozó nőket szerte a világon, hogy különböző kihívásokat oldjanak meg a fintech és a társadalmi hatások területén, egyenként 100 000 dolláros fődíjért. A program csúcspontja a közvetlenül 2019-es franciaországi FIFA Női labdarúgó-világbajnokságot előtt megrendezendő döntő lesz – áll közleményben.

A nők egyre nagyobb számban vállalkoznak és a Visa elkötelezett amellett, hogy még több nőt inspiráljon arra, hogy áttörjék az akadályokat olyan platformok létrehozásával, mint a „Visa Mindenhol” kezdeményezés” – mondta Lynne Biggar, a Visa marketing és kommunikációs vezetője – írja a Médiapiac.

2015 óta a „Visa Mindenhol” kezdeményezés (VEI) előremutató megoldásokat kínál a jövő kereskedelmi és fizetési kihívásaira. A program 75 országban működik és eddig több mint 70 vezető start-upot támogatott pénzdíjakkal, mentorálással és a Visa ügyfeleihez és partnereihez való hozzáféréssel. Idén először regionális helyett világszintű program indul a fintechre és a társadalmi hatásokra fókuszálva, hogy ráirányítsa a figyelmet az alul reprezentált női üzleti vezetők millióira és rajtuk keresztül a Visa elkötelezettségére a mikro- és kisvállalkozások felé, ezáltal segítve elő a változást.

Facebook Kommentek