Szőrtelenítés magasfokon

A szőrtelenítő praktikáknak végeláthatatlan változata és formája van. Igaz a természetesség jegyében egyre többen vannak, akik szembe szállnak a szőrtelenítéssel, de a trend ettől függetlenül nem változik, közvélemény és a férfiak a szőrtelen, ápolt lábakat részesítik előnybe.

A szőrtelenítés egyik módja a borotválás. Fontos, hogy a szőrszálakat kellőképpen megpuhítsuk a borotválás előtt a hatékonyság érdekében. A borotválás gyors és nem jár fájdalommal, viszont garantált, hogy gyakran kell utána szőrteleníteni.

A gyantának is megvan a rajongótábora. Ez a módszer gyökerestül tépi ki a szőrszállakat, és hosszabb ideig marad ápolt és szőrtelen a láb. A gyanta használata sem túl bonyolult, a felmelegített, folyékony anyagot kell felkenni a bőrre. Hátránya, hogy fájdalommal jár az ilyen módszerrel történő szőrtelenítés.

Beszélhetünk még szőrtelenítő krémekről is, amelyekben olyan vegyületek vannak, melyek leszedik a szőrszálakat a testről. Mindenkinek ajánlott használat előtt az ilyenfajta készítményeket egy aprócska bőrfelületen tesztelni, így kimutatható az allergia, mint következmény. Pozitív tulajdonsága az ilyen krémeknek, hogy használata fájdalommentes, de csak rövid ideig biztosított a szőrtelen láb.

Az epilátorokról sem feledkezzünk meg, ezek a gépek is biztosítják a hosszú ideig tartó szőrmentességet, ellenben a fájdalom, amit a készülék kivált sokakat elriaszt használatától.

Fontos folyamatrész szőrtelenítés után a bőr hidratálása. Könnyen felszívódó, frissítő lábápolót válasszunk. Az ápolt lábak magabiztosságot tükröznek, ami az ellenkező nem felé is imponáló lehet.

 

Forrás: nlcafe.hu

Facebook Kommentek