Novemberi megfázás, láz és eldugult orr – van megoldás!

Ősszel látványosan ugrik meg a náthás, megfázásos megbetegedések aránya. A hűvös, párás idő kedvez a kórokozóknak, az óvodák, osztálytermek levegőjében kiválóan terjednek a betegségek. Szülőként ilyenkor a hőemelkedés, láz, orrdugulás, kellemetlenségeit látva egyből reagálni akarunk.

Mire figyeljünk, hogy ez valóban segítség és ne kapkodás legyen, amivel akár ronthatunk a helyzeten? Dr. Lenkefi Ida Ágota gyermekorvossal beszélgettünk.

-Mit tehetünk szülőként?

Gyermekkorban az apróbb problémák is képesek látványos felfordulással járni. Ilyenkor sokféle megoldást próbálunk alkalmazni saját kútfőből. Ne alkalmazzunk olyan gyógyszereket, amiket csak onnét ismerünk, hogy felnőtteknél bevált (lázcsillapítók, gyulladáscsökkentők stb.), ne növeljük az ismert gyógyszerek adagolását sem hasra ütésszerűen. Ha nem múlnak a panaszok, vagy nagyobb a baj, keressük fel az orvost és tartsuk be az utasításait.

-Mostanában az orvosi ajánlások szerint nem célszerű egyből lázcsillapítót használni, de akkor milyen más egyéb lehetőség van?

-A modern orvosi ajánlások szerint az ilyenkor leggyakoribb vírusfertőzések esetében első lépésben hagyni kell, hogy a szervezet maga tegye a dolgát. Egy azonnal bevetett gyógyszerrel ez ellen dolgozhatunk.

„Probléma esetén használjunk kíméletes, természetes, alternatívákat: ilyenek a már hazánkban is végre elérhető tapaszok!”

Ezekben az orvostechnikai eszközökben a hagyományos gyógyítás megoldásai, hatóanyagai találkoznak napjaink gyógyszeripari laboratóriumainak csúcstechnológiájával. Az eredmény? Olyan megbízható, a hőemelkedés és láz okozta rossz közérzet javítására (Frio Pad hidrogél tapasz) vagy orrdugulásos panaszok megoldására (Spiranto légzéskönnyítő ruhatapasz) alkalmazható tapaszok, melyek épp úgy állandó, ellenőrzött összetétellel készülnek, mint a receptre kapható tabletták. Azonban mivel nem tartalmaznak mesterséges hatóanyagokat, nem tudjuk velük elrontani az adagolást vagy a beavatkozás mértékét a test folyamataiba.

Hőemelkedésre, lázra használhatunk hűtőtapaszt, orrdugulásra légzéskönnyítő tapaszt

A Frio Pad homlokra helyezhető hűsítő hidrogél tapaszt kimondottan gyermekek számára találták ki a hőemelkedés, láz miatt kialakuló fejfájás, rossz közérzet javítására. Az innovatív központi magjából párolgó víznek hála képes 8 órán át hűteni az érintett területet. Maga a tökéletes borogatás: enyhülést hoz a homloknak, de nem csöpög, nem kell előzően jegelni, és mivel öntapadós, így a helyén marad. Kisgyermekek szívesen veszik használatát, hiszen a folyamatos hűsítő érzés nagyon jól esik egy lázas kis homloknak. A Spiranto légzéskönnyítő tapasz az orrdugulásos panaszok megszüntetésében segíthet, amennyiben a gyermek idegenkedik az orrcseppektől.

Könnyen rögzíthető a ruhára, pizsamára.

Természetes hatóanyagai az eukaliptusz-, menta- és levendula balzsamolajok párolgása segíti a fellélegzést. A növények fertőtlenítő, nyugtató, vírusölő hatásúak, olajaik összetevői az orr nyálkahártyáján keresztül felszívódva teszik a dolgukat. A tapaszok biztonságosak, kényelmesek és szükség esetén gyógyszeres kezeléssel kombinálva is használhatóak.

Az OrientalDoctor tapaszcsalád készítményei vény nélkül megvásárolhatóak a patikákban, forgalmazójuk az OD Medic Kft. Használatuk két éves kor felett javasolt!

Bővebb információ a honlapon: www.orientaldoctor.hu

 

(X)

 

Facebook Kommentek