A nők ösztönösen vonzódnak a vegetáriánus férfiakhoz

Azt már korábban is számos kutatás bizonyította, hogy vonzódásaink és a test természetes illata között szoros összefüggés van. Az ausztrál Macquarie University munkatársai most azt is megállapították, hogy a nők ösztönösen jobban vonzódnak azoknak a férfiaknak az illatához, akik kizárólag zöldségeket fogyasztanak.

A kutatás során a szakemberek fiatal férfiak étrendét vizsgálták, miközben bőrük színe is elemzésre került. A kutatás során spektrofotométerrel vizsgálták, hogy egy-egy anyag milyen intenzitással változtatta meg a bőr árnyalatát, és ez milyen hatással volt a nőkre. A karotinoidok ugyanis megváltoztatják a bőr színét, így megmutatják, mennyi gyümölcsöt és zöldséget fogyaszt az ember.

A kutatásban résztvevő férfiak tiszta inget kaptak, majd különféle gyakorlatokat kellett bemutatniuk. Ezt követően a női résztvevők megkapták az ingeket, hogy szagolják meg azokat, és számoljanak be arról, hogy mennyire vonzó számukra az illat, és mennyire lehet egészséges viselője.

A válaszadás során kiderült, hogy a vonzódás tendenciája megegyeznek a spektrofotométerek eredményeivel is, és mindez összhangban van azzal, hogy mennyi zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak a férfiak saját bevallásuk szerint. Összességében véve elmondható, hogy minél több zöldséget és gyümölcsöt eszik a férfi, és minél kevesebb húst, annál inkább vonzónak találják őket a nők illatuk alapján, noha nem tudják, hogyan is étkeznek valójában.

 

Forrás: Medipress

Facebook Kommentek