Mi magyarok nem igazán félünk az őszi koronavírus-járványhullámtól

Fotó: Unsplash

A magyar felnőttek lakosság közel kétharmada úgy néz ki, megúszta a koronavírus-járványt – derül ki a Publicus Intézet felméréséből, írja a Népszava.

A megkérdezettek 63 százaléka nyilatkozott ugyanis úgy, hogy egyszer sem kapta el a vírust, 27 százalék egyszer betegedett bele, míg 17 százalék kétszer vagy többször is.

A képet persze árnyalhatja, hogy még azok között is, akik biztosan voltak fertőzöttek, a többségnek csak enyhe tünetei voltak, és hat százaléknyi válaszadó még így is tünetmentes volt. Bizonyosan vannak tehát olyanok, akik nem is tudnak róla, hogy Covid-fertőzöttek voltak.

A biztosan ismert koronavírus-fertőzésnél a korosztályos bontás nagy különbségeket mutat: az idősödéssel egyre nagyobb volt a „megúszók” aránya. A 18 és 29 év közöttiek 44 százaléka, 30 és 44 év közöttiek 58 százaléka, a 45 és 59 év közötti korosztály 68 százaléka, míg 60 felett 76 százalék mondta azt, hogy egyszer sem volt fertőzött. A többszörösen megbetegedettek aránya ugyanebben a korsorrendben 17, 12, 7 és 2 százalék. Ez az eredmény pedig aligha független attól, hogy a 60 felettieket érték el a legnagyobb arányban az oltási kampányok.

 

(Forrás: Népszava)

Facebook Kommentek