Lehet, hogy a csokiéhség kulturális kérdés?

Sok amerikai nő hiszi, hogy azért kívánja jobban a csokoládét, mert nemsokára meg fog jönni a menstruációja, holott a világ egyéb tájain ez az időszak nem jár azzal, hogy a nők édesszájúbbak lennének, mint egyébként.

„Elképzelhető, hogy a menstruáció előtti és alatti csokoládé-éhség kulturális kérdés. Mivel kultúránk nagyon komoly hangsúlyt fektet a képre, hogy az ideális nő vékony, a nők többsége a menstruációt érzi a tökéletes kifogásnak arra, hogy bűntudat nélkül falhasson édességet” – mondja Julia Hormes, a University of Albany munkatársa.

A kutatás során a szakemberek 275 olyan nőt vizsgáltak, akik különféle kulturális háttérből érkeztek, 81-en az Egyesült Államokon kívül születtek. Kiderült, hogy a nem amerikai kultúrában nevelkedett nők ugyanúgy kívánják csokoládét, mint amerikai társaik, de eszükbe se jut, hogy ezt a ciklustól függő hormonváltozáshoz kössék.

Az amerikai nők harmada azt mondta, menstruáció előtt nagyon kívánják a csokit, a második generációs amerikaiak mintegy 40 százaléka érez így. Azok a nők azonban, akik nem az államokban születtek, a ciklus során bármikor ugyanúgy kívánják a csokit, és csupán 17 százalék számolt be arról, hogy a menstruáció miatt lennének falánkabbak.

 

Forrás: Medipress

Facebook Kommentek