A kopasz férfiakat kevésbé tartják vonzónak és sikeresnek?

Noha Donald Trump ikonikus frizurája számos vicc forrása, a jelek szerint mégis emiatt tűnik vonzóbbnak, sikeresebbnek és befolyásosabbnak – derül ki a DHI London Klinika friss kutatásából, amely a hajvesztés mögötti okokra specializálódott.

Úgy tűnik, a férfikopaszsággal kapcsolatos vélemények nemigen változnak, hiába érinti a probléma az 50 éven felüli férfiak 85 százalékát.

A kérdőívből kiderült, hogy a résztvevők szerint azok néznek ki a legvonzóbbnak, akiknek van hajuk: Trump, Emmanuel Macron, Harry herceg, Harry Styles, Brad Pitt és Russell Brand.

A résztvevők – ötven nő és ötven férfi – különböző karaktereket láthattak hajjal és haj nélkül pózoló hírességekről. A megkérdezettek több mint 80 százaléka egyetértett abban, hogy a hajjal rendelkező férfiak lényegesen jobban néztek ki, mint kopasz társaik. Ugyanezeknek a híres embereknek a kopasz verziója a megkérdezett nők 82 százaléka szerint kevésbé volt vonzó.

A dús hajkorona ugyanis azt sejteti, hogy az illető, erős, fiatal és termékeny, vagyis egészséges partner és apja lehet gyermekeknek.

 

 

Forrás: Medipress

Facebook Kommentek