Kánikula hőhullámmal spékelve (X)

Fotó: Pixabay

Nem elég a kint tomboló forróság, a menopauza tünetei még erre is rátesznek egy lapáttal! A kánikulával nehezített klimax megkeserítheti a mindennapokat, és a nyaralásunkba is jócskán beleszólhat. Sokan nem gondolják, de van segítség a probléma enyhítésére!

Azoknak meglepő ez igazán, akik először szembesülnek a ténnyel, hogy valami egészen másként működik, mint annak idején. Egyre nehezebben viselhető el a nyári meleg, és nem kell ahhoz napra menni, hogy azt érezzék, mindjárt megsülnek. A csodás idő ellenére rossz kedvük van, idegesek, csak az árnyékban érzik jól magukat.

Nyaraláskor nem véletlenül részesítjük előnyben a vízpartot, hiszen kinek van kedve kánikulában a városnézés címén az utcákat róni? Védekezni lehet a nap sugarai ellen, ám sokkal nagyobb probléma ilyenkor, hogy egyik pillanatról a másikra önt el minket a forróság, hiába vesszük fel a legvékonyabb ruhánkat, a hőhullámok nem kímélnek.

Nyári ruhából kibuggyanó hurkácskák – kell ez nekünk?

A menopauza másik – sokak életét megkeserítő – hozadéka, hogy egyre gyorsabban rakódnak testünkre a felesleges kilók. Nem szívesen mutatkozunk a pár évvel ezelőtti kedvenc nyári ruhánkban (feltéve, hogy egyáltalán még beleférünk), ha szemmel látható és oda nem illő plusz ráncok és hurkák jelennek meg. Nem tetszünk magunknak a tükörben, és tovább rombolja ingatag önbizalmunkat, ha minderre még a családtagjaink is megjegyzéseket tesznek.

Tudomásul kell vennünk, hogy szervezetünk másként reagál ötven éves kor felett, hiszen nem vagyunk már fürge tinédzserek, akik a plusz kilókat pillanatok alatt lemozogják. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden hasonló korú nő elhízik, de meg kell értenünk, hogy jóval több mozgásra, illetve másfajta életmódra van szükségünk, mint korábban.

Hangulatingadozás, álmatlanság

A menopauza a legnyugodtabb hölgyet is képes hisztériás nőszeméllyé változtatni.

“Pár évvel ezelőtt anyát nem zavarta utazás közben a hangos zene, most szinte robban, ha adunk egy kis kakaót a hangerőnek. Ilyenkor az egész család érzi, hogy ajánlatos visszafogni magunkat… biztos, ami biztos!”

A rekkenő hőségben egyébként sem egyszerű az elalvás, ebben az állapotban pedig sokan keresnek a patikákban enyhébb altatókat, mert a kialvatlanság miatt elviselhetetlenek lehetnek a nappalok.

 Van segítség!

Sokan már tudják, hogy a hormonmentes Remifemin tabletta segítség lehet a menopauza okozta panaszokra. Így kellemesebben telik a nyár és akár észrevétlenül, kellemetlen tünetek nélkül is megélhetik a változásokat.

 

Vény nélkül kapható, poloskavészkivonat-tartalmú gyógyszer

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

Facebook Kommentek