Gyümölcsökkel a rák ellen

Ha a gyümölcsök bőséges választékára vágyunk, akkor érdemes nyáron válogatni a boltokban, ugyanis ebben az évszakban találhatjuk meg rostokban és ásványi anyagokban leggazdagabb kínálatot. Bár a rák gyógyítására egyelőre nincs gyógyszer, kialakulását akár nyári gyümölcsök fogyasztásával is megelőzhetjük.

„A szakértők szerint minél élénkebb és sötétebb egy gyümölcs színe, annál nagyobb mennyiségben találhatók benne antioxidánsok, aminek alapján különösen érdemes fogyasztani azokat, amelyek sötétvörösek, de még inkább talán azokat, amelyek sötétkékek, sötétlilák vagy már szinte feketék. Ilyen nyári gyümölcs a fekete szeder, az áfonya és a fekete ribizli is.”

A gyümölcsök jótékony hatásairól itt olvashat bővebben:

Forrás: Femina

Facebook Kommentek