A frontérzékenység nem duma

A frontok közeledtével sokaknak váratlanul megváltozik a vérnyomásuk, pulzusszámuk, vérkeringésük. Mindez a természettel való összhatásának köszönhető.

Melegfront esetében esetén a tünetek már néhány órával a front átvonulása előtt jelentkezhetnek. Ilyenkor vérnyomás csökkenéshez, pulzusszám emelkedéshez, esetleg a depressziós tünetek, zöldhályogos rohamok, illetve migrénes panaszok gyakoribb előfordulásához vezethetnek.

Hazánkban a kettős fronthatás is jellemző, ezekben az esetekben a hideg- és melegfronti hatások egyidejűleg vannak jelen, mely igen változatos tünetcsoportok megjelenését idézheti elő.

Hidegfront esetén a tünetek inkább a front átvonulása után jelentkeznek. Ezt ízületi fájdalmakkal, reumás panaszokkal, asztmás rohamokkal, gyomor-, epe- és vesegörcsökkel, illetve mellkasi panaszokkal, sőt a koraszülések számának emelkedésével, illetve a szívinfarktusok gyakoribb előfordulásával hozták összefüggésbe a rendelkezésre álló megfigyelések alapján. Bizonyos általános idegrendszeri tünetek mindkét fronthatás esetében jelentkeznek, mint például levertség, ingerlékenység, nyugtalanság, alvászavar, a reflexek lassulása, a koncentrálóképesség csökkenése és a fejfájás – írja a Webbeteg.

Mindennek a megelőzése érdekében amennyire lehet, próbáljuk meg kiiktatni a mindennapi életünkből a stresszt, táplálkozzunk egészségesen, együnk vitaminokat.

Facebook Kommentek