Fantasztikus négyes a természetes bőrápolásban

Aki a természetes gyógymódot, natúrkozmetikumokat szereti, azoknak ajánljuk figyelmébe a következő anyagokat. Ezek az anyagok mind a bőr hidratálását, rugalmasságának megtartását, üdeségét igyekeznek megtartani.

Hialuronsav

Ez az anyag testünk összes szövetében megtalálható, előállítására maga a szervezet is képes, de kívülről is bejuttatható. Az emberi testben leginkább vízmegkötő szerepe van, ez a tulajdonsága teszi értékes alapanyaggá a kozmetikumokban is. A natúrkozmetikai termékek számára biotechnológiával, növényi forrásokból állítják elő. Természetesen tekintélyes mennyiségű vizet képes visszatartani, így teltségérzetet, rugalmasságot ad a bőrnek, hidratál, kisimít, ráncok ellen talán az egyik leghatékonyabb hatóanyag

Növényi kollagén

Nem csak állati, de növényi eredetű kollagén is létezik, mégsem használják az iparban. A növényi eredetű kollagén hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint az emberi bőrben előforduló kollagén, segít megtartani a bőr víztartalmát, rugalmasságot kölcsönöz. Segít megtartani a bőr víztartalmát, rugalmasságot kölcsönöz – írja a Vital.hu.

Növényi szilikon

Kókuszolajból nyerik ki az elsősorban a bőrpuhító, lágyító tulajdonságokkal rendelkező növényi szilikont. Maradéktalanul beszívódik, nem hagy zsíros érzetet a bőrön, hajlékonyan és puhán tartja a bőrt, öregedésgátló. Sokféle termékben alkalmazzák, a babák bőrének ápolására éppoly jó, mint testápolókba vagy hajpakolásokba.

4./ Koenzim Q10

Igen erőteljes antioxidáns, mely korlátozza a kollagén lebomlását, így csökkenti a ráncok mélységét, a korai bőröregedést. Különösen a szem környékének finom ráncai csökkenthetők vele hatékonyan. Antioxidáns tulajdonságánál fogva bizonyos fokú védelmet nyújt az UV-sugárzás során fellépő kötőszöveti károsodás ellen is. Azért is értékes összetevője a kozmetikumoknak, mert megkönnyíti a kozmetikai hatóanyagok hasznosulását.

Facebook Kommentek