Családalapítás és fogamzásgátlás kérdései

A fogamzásgátlás és annak hiedelmei, mítoszai, tévhitei nem tudnak kikopni a köztudatból, állandó bizonytalanság övezi ezt a témát. Valóban csak a szandál-zokni páros a tökéletes fogamzásgátló?

Dr. Lőrincz Ildikóval, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász-endokrinológusa szerint egy év sikertelen próbálkozás után érdemes orvoshoz fordulni.

Való igaz, hogy általában egy év sikertelen próbálkozás után javasolt orvoshoz fordulni, ám ez attól is függ, hogy hány éves az illető – írja a Nőgyógyászati Központ hivatalos oldala.

Ez a határ inkább a huszonéveseknek szól, mivel az ő esélyeik jobbak, és náluk legtöbbször már fél éven belül pozitívat mutat a teszt. Azonban a 40 évnél idősebbek számára azt ajánlják, hogy fél év sikertelenség után forduljanak szakemberhez, mivel ebben az életkorban már drasztikusan csökkennek a fogantatás esélyei.

Vannak , akik nem szeretnének hormonális készítményeket szedni, azok számára ajánlott a spermicid, azaz spermaölő hüvelykérmek használata.Ezekről azonban érdemes tudni, hogy nem nyújtanak teljes biztonságot, ezért inkább azok használják, akiknél nem gond, ha esetleg teherbe esnek.

A továbbiakról itt olvashat!

 

Forrás: vital.hu

Facebook Kommentek